ELÄINLÄÄKÄRIASEMA JA VERKKOKAUPPA | SUOMEN SUURIN ERIKOISRUOKAVALIKOIMA | ENSITILAAJILLE -15% ALE KAIKISTA TUOTTEISTA - KLIKKAA TÄSTÄ!
ENSITILAAJILLE -15% ALE KAIKISTA TUOTTEISTA - KLIKKAA TÄSTÄ
Potilaskertomus - Selviytyjä Sandy

Potilaskertomus - Selviytyjä Sandy

Sandyn tarina

Sandy-koira saapui eräänä tammikuun päivänä klinikallemme omistajansa kantamana. Koira oli käynyt edellisenä päivänä päivystävällä eläinlääkärillä huonon voinnin takia ja saapui nyt klinikallemme jatkohoitoon. Eläinlääkäri Tiia Haukka teki Sandylle yleistutkimuksen ja koiralle aloitettiin shokkinesteys samalla kun odotettiin muiden tutkimustulosten valmistumista.

Sandyllä todettiin verenmyrkytys, joka oli mahdollisesti lähtöisin kohtutulehduksesta. Sandy vietti klinikallamme kaksi päivää nesteytyksessä ja lääkittävänä, jotta koiran vointi saatiin kohenemaan kohdun poistoleikkausta varten. Kolmantena päivänä eläinlääkärimme Emilia Vanhala poisti märkäeritteen täyttämän kohdun ja munasarjat. Leikkauksen yhteydessä huomattiin että Sandyllä oli voimakkaat vatsakalvon tulehdusmuutokset. Vatsakalvon tulehduksesta johtuen Sandyn ennuste toipumiselle oli vielä hyvin varauksellinen. Omistajien kanssa sovittiin, että Sandy saapuisi seuraavana päivänä klinikalle jatkohoidettavaksi ja lääkittäväksi.

Seuraavan päivän ajan Sandy sai tukihoitona nesteytystä sekä lääkityksiä, jonka jälkeen koiran hoito jatkui kotona omistajien toimesta. Toisena päivänä leikkauksen jälkeen saimme kuulla iloisia uutisia omistajilta: Sandy oli alkanut heiluttamaan häntäänsä ja jaksoi jo hieman seurustella. Sandyn hoitoa jatkettiin kotona omistajien tarkan seurannan alla. Reilun viikon kuluttua leikkauksesta kontrollikäynnille saapui pirteä Sandy iloisesti häntäänsä heiluttaen.

Edellinen artikkeli Koiran eroahdistus
Seuraava artikkeli Terve suu ja hampaat

Jätä kommentti

Kommentit hyväksytään ennen julkaisua

*Pakollinen kenttä