Etsi tuotteista...
Toivelista Toivelista

Lemmikkien ihosairauksista
KIVUTON BLOGI 16.05.2017
Lemmikkien ihosairauksista

Lemmikkien erilaiset iho-oireet ovat yksi yleisimmistä syistä, jonka takia lemmikki tuodaan vastaanotollemme tutkittavaksi.

Tyypillisimpiä iho-oireita lemmikillä ovat kutina, karvattomuus, hilseily, värimuutokset ihossa sekä kiinteät tunnettavissa olevat muutokset.

Iho-oireiden hoidon kannalta on tärkeää saada kattavat esitiedot oireiluun liittyen. Voit miettiä ennen vastaanotolle saapumista vastaukset seuraaviin kysymyksiin:

- mitä oireita lemmikilläsi on huomattu ja koska oireet ovat alkaneet?
- ovatko oireet muuttuneet vai pysyneet samanlaisina? Mikä oire huomattiin ensin - kutina vai ihomuutos?
- onko lemmikillä yleisoireita? (esim. silmäoireet, korvaoireet)
- mikä on lemmikkisi ruokavalio ja onko siinä ollut muutoksia?
- onko lemmikilläsi ollut muutoksia elinolosuhteissa?
- onko perheessä muita lemmikkejä ja oireilevatko ne?
- onko lemmikilläsi ollut muita eläinkontakteja?
- onko omistajalla oireita?
- lemmikkisi aikaisemmat lääkitykset, niiden kesto ja hoitovaste?

Muista aikaa varatessasi mainita, mikäli yksi tai useampi lemmikkisi oireilee! Ilmottaudu tiskillä ilman lemmikkiä mikäli lemmikkiäsi ei ole aikaisemmin tutkittu iho-oireilun takia.
Eli jätä lemmikksi autoon ilmoittautumisen ajaksi, jos vain on mahdollista.


Ihon kutinan syynä voi olla esimerkiksi ulkoloiset. Kuvassa koiran täi.

Vastaanotolla eläinlääkärimme tekee lemmikillesi yleistutkimuksen ja ottaa tarvittaessa näytteet laboratoriotutkimuksia varten.
Tyypillisimpiä näytteitä ihosairauksia tutkittaessa ovat erilaiset  raape- ja teippinäytteet sekä sivelyt.

Raapenäytettä varten eläinlääkäri raaputtaa veitsenterällä lemmikin ihosta solukkoa näytelasille.
Teippinäytettä varten teipinpalaa painetaan lemmikin ihoa vasten ja näyte siirretään näytelasille. Sivelyssä lemmikin iholta, tai tyyppilisimmin korvasta, otetaan vanupuikolla näyte, joka sirretään näytelasille. Näytteenoton jälkeen näytteet usein värjätään paremman erottuvuuden saamiseksi ja tämän jälkeen näytteet mikroskopoidaan.
Näytteistä etsitään mm. merkkejä tulehduksesta, bakteereja, hiivoja sekä loisia.

Joskus lemmikistä kannattaa ottaa lisäksi verinäytteitä, sieni- ja bakteeriviljelyitä tai -herkkyyksiä sekä koepaloja ihosta.

Yleistutkimuksen ja laboratoriotutkimusten perusteella eläinlääkäri tekee lemmikillesi hoitosuunnitelman. Ihosairauksien hoito perustuu kliinisten oireiden hoitoon sekä oireiden aiheuttajan hoitoon, välttämiseen tai poistamiseen. Ihosairauksien hoitaminen on usein "salapoliistyötä" ja voi viedä kauan aikaa, että oireiden syy saadaan selville. Hoito vaatii myös hyvää yhteistyötä omistajan ja klinikan välillä.

Huolellisella kotihoidolla on todella suuri merkitys hoidon onnistumisen kannalta ja se vaatii omistajalta sitoutumista sekä pitkäjänteisyyttä.
Joskus ihosairauksien hoito vaatii pysyvää lääkitystä, jolla lemmikin oireet saadaan pidettyä siedettävällä tasolla.


Taru


Virbac Dermal Dog Dry

Virbac Dermal Dog Dry

23.50 - 107.70 EUR
Doils Nivelet

Doils Nivelet

32.49 - 49.00 EUR
Hill´s z/d Canine

Hill´s z/d Canine

46.90 - 100.90 EUR
Hyalutidin DC

Hyalutidin DC

49.00 - 82.00 EUR
Nutrolin Nivel Moniteho

Nutrolin Nivel Moniteho

49.90 - 74.00 EUR
Enteromicro

Enteromicro

25.00 - 82.00 EUR
Buster Suojabody Koiralle

Buster Suojabody Koiralle

31.90 - 35.90 EUR
Epato 1500 Plus tabletti

Epato 1500 Plus tabletti

21.90 - 41.90 EUR
Compact Max

Compact Max

499.90 EUR
Pronefra

Pronefra

27.70 - 55.00 EUR
Promax

Promax

13.90 - 23.90 EUR
Cellona pehmuste

Cellona pehmuste

0.95 - 2.90 EUR
Vetramil haavavoide

Vetramil haavavoide

13.80 - 116.10 EUR
Enteromicro

Enteromicro

25.00 - 82.00 EUR
Hurtta Outdoors reppu

Hurtta Outdoors reppu

71.10 - 80.10 EUR
Kiveton 100 g

Kiveton 100 g

35.90 EUR
Beco Ball aktivointipallo

Beco Ball aktivointipallo

6.90 - 15.60 EUR
Wiuhti H20 Bar

Wiuhti H20 Bar

74.00 EUR
Compact Max

Compact Max

499.90 EUR
Flumax

Flumax

32.90 EUR
ASIAKASPALAUTTEESTA POIMITTUJA

"Kivuttomasta saa aina ihanan empaattista ja yksilöllistä palvelua. Vuosia jo on koiraamme täällä käytetty eikä koskaan ole ollut mitään moitteen sijaa. Ammattitaitoinen ja osaava henkilökunta, palvelusta jää aina hyvä mieli sekä koiralle että meille omistajille. Emme vaihda!"

Nikitan "emäntä" 15.10.2015

"Hyvää, lämminhenkistä ja luotettavaa palvelua, vaikka olimmekin ylimääräisenä hoidettavana koiran loukkaantuessa. Rauhallinen ja asiantunteva kohtaaminen ja tuttu paikka tuo turvaa koiralle ja hätäisille omistajille. Olemme käyttäneet lääkäriasemaa vuosikausia laumamme hoidossa. Kiitos jälleen!"

Pia Sormunen 27.4.2017

"Erinomaista, ystävällistä palvelua. Ei ollut kiire, oli aikaa rapsutella koiraa ja vastata omistajansa kysymyksiin. Punkinestolääkkeistäkin oli aikaa keskustella vaikka siihen ei oltu varattu aikaa. Myös hoitaja oli ystävällinen. Kiitos."

Kirsi Sallinen / Venni 24.4.2017 

"Aina hyvää asiantuntevaa palvelua, jossa koirat huomioidaan yksilöllisesti, omistajaa unohtamatta. Kivuttomalla hoito jatkuu aina siitä mihin se viimeksi on jäänyt. Hoitosuhteen aikaisemmat tapahtumat otetaan aina huomioon ja muistetaan hienosti. Hoitotoimenpiteissä hoidettavaa kohdellaan arvostaen ja välittäen. Kiitos sekä hoitajille ja eläinlääkäreille."

Elli ja Martta 5.4.2017 

"Ihanaa palvelua ja lemmikit huomioonottavaa toimintaa taas kerran! Meidän kissat käy kyllä jatkossakin teillä hoidossa :) ??" 

Kissat rokotteella 10.10.2015

"Teillä kaikki toimii hyvin! Henkilökunta on ihana ! Tuntui, että teillä on aikaa tutkia eläinpotilasta kaikessa rauhassa, aivan kuin tämä olisi ainut potilaanne. Kiire on kaukana tutkimushuoneesta. Jatkossa tulen varmasti käyttämään palveluitanne ja suosittelen niitä muillekin ! "

Riitta ja Helmi 14.8.2015

"Kivuttoman porukka on kyllä aivan uskomattoman ihanaa! "potilas" tervehditään nimellä ja tunteella, hoidetaan huolella ja ammattitaidolla; potilaan "omaiselle" kerrotaan hoitotoimista Kivuttomassa, kotona ja jälkihoidosta, huomionarvoisista asioista jne. Voi kunpa näin hyvää palvelua ja hoitoa saisivat ihmisetkin omilla tohtoreillaan! OLETTE AIVAN USKOMATTOMAN AMMATTITAITOISIA JA HYVIÄ!!!! "

Maarit ja Reco 12.8.2015

"Kivuttoman henkilökunta on todella empaattista ja osaavaa. Paikalle on ilo tulla, kun potilasta kohdellaan lempeydellä ja ammattitaidolla kiirehtimättä, nimeltä puhutellen. Omistaja oli tässä tapauksessa potilasta hysteerisempi, kissalla ei mitään hätää ollut missään vaiheessa. Melkoisen ehdoton olen kisuni hoidon ja kohtelun suhteen, vain paras kelpaa, joten Kivuttoman palveluita käytän jatkossakin! "

Tiina ja Oili-kissa 13.8.2015

"Teillä kaikki toimii hyvin! Henkilökunta on ihana ! Tuntui, että teillä on aikaa tutkia eläinpotilasta kaikessa rauhassa, aivan kuin tämä olisi ainut potilaanne. Kiire on kaukana tutkimushuoneesta. Jatkossa tulen varmasti käyttämään palveluitanne ja suosittelen niitä muillekin ! "

Riitta ja Helmi 14.8.2015

"Suosittelen. Ajanvaraus on helppoa ja saimme ajan nopeasti. Kivuttoman ammattilaisilta saa asiantuntevaa apua lemmikin pulmiin ja vinkkejä hoitoon. Potilaan vointi oli jo seuraavana päivänä parempi :) "

Hellu ja Sipsukka 16.8.2015

"Siistit ja avarat tilat. Ammattitaitoinen henkilökunta. Kiireettömyyden tuntu ja kuunneltiin ja annettiin ohjeita kärsivällisesti. Suosittelen kaikille tätä paikkaa. Kohtuullinen veloitus ja viidestä tähdestä pitääkin maksaa. Kaikkea hyvää jatkossakin Kivuttoman henkilökunnalle !!! "

Liperiläinen 16.1.2016

"Olen vuoden aikana joutunut käyttämään iäkästä koiraani eläinlääkärissä useita kertoja. Palvelunne on erinomaista ja kohtaatte sekä eläimet että niiden omistajat aidosti ja ammattitaitoisesti. Vaikka välillä lemmikin koetulokset olisivat huonoja tai vointi heittelee, olemme aina lähteneet vastaanotoltanne hyvin ja luottavaisin mielin. Suuri kiitos teille hyvästä ja arvokkaasta työstä jota teette."

5.4.2016 

"Asiakaspalvelu erittäin ystävällistä, lääkäri selosti tarkasti eläimen vaivat ja mikä hoito on tähän sairauteen sopiva ja myös lääkitys. Samoin myös kotihoito-ohjeet kissalle ja jatkotilanteesta yhteyden ottaminen. Myös vastaanoton palvelu oli erittäin hyvää ja asiallista. "

Tapani Meriläinen 16.5.2016

"Helposti stressaantuvan ja eläinlääkärikammoisen kissamme tutkiminen, röntgenkuvien ottaminen ja sydämen lyhytkestoinen ultraäänitutkimus onnistuivat ilman rauhoitusta, mistä olen tosi iloinen. En etukäteen uskonut sen olevan mahdollista. Eläinlääkäri Mäkimattila oli tosi ihana ja sympaattinen. Lähdimme kotiin hyvillä mielin. Ps. Kissa on jo myös maistanut hoidoksi määrättyä munuaisten ja sydämen toimintaa tukevaa ruokaa, niin raksuja kuin märkäruokaakin. Toivottavasti ruoka maistuu jatkossakin. "

Leena ja Elviira 28.7.2016

"Vietimme päivän kivuttomalla tutkimuksissa ja nesteytyksessä. Kaikki sujui erinomaisesti, meistä huolehdittiin aidosti koko päivän ajan. Saimme kotiin perinpohjaiset hoito-ohjeet ja vielä peräänkin soitettiin kyselläkseen vointia. Kuten olen jo monelle kehunut, samanlaista hoitoa ei saa edes ihmisten yksityisestä sairaalasta. Erityiskiitokset asiantuntevalle eläinlääkärille Emilia Vanhalalle! "

Henna ja Vicky koira 8.8.2016

"Ongelmallinen tapaus: kissalla diabetes ja rauhoiteaineyliherkkyys ja hampaat pitäisi hoitaa. Kaikki sujui kuitenkin hienosti eikä kissa menehtynyt nukutukseen! Saimme perusteelliset ohjeet jatkohoitoa varten sekä suullisesti että kirjallisesti. Kiitos asiantuntevalle hammaslääkärille ja mukaville hoitajille! Tätä lääkäriasemaa leimaa hyvä ja välittävä ilmapiiri. "

Päivi Mähönen ja Maija-Kissa

"Kiitos eläinlääkäri Titta ja hoitaja Tanja seropi-Roposen leuan operoinnista! Huippuosaamista! Kiitos myös vastaanoton Minnalle! - Kiitokset lähettää Roponen itse, hänen tyttöystävänsä Martta, velipuoli Ike sekä edellämainittujen omistaja. "

Roposen leuan operointi

"Jr Lassi ja Risto kiittää ja kumartaa suden raateleman Lassin hoidosta Ell Mia-Liisa Aholaa ja kaikkia Lassin hoitoon osallistuneita henkilöitä. Lassi on toipunut ja haavat parantuneet hyvin. "

Risto Hirvonen 27.10.2016

"Kiitos hyvästä ja asiantuntevasta palvelusta ja aiempien röntgenkuvien selventävästä konsultaatiosta Kirsi Mäkimattilalle, sekä lämpimät kiitokset myös näppärälle hoitajalle (nimi jäi kysymättä) joka neuvoi uudenlaisen ja pätevän kannuskynsien ja kynsien leikkuutavan :) Näin sitä vanha koiranomistajakin oppii koko ajan jotain uutta :D "

Satu 31.10.2016

"Kiitokset Kivuttoman väelle taas kerran hyvästä koiramme hoidosta! Koiria meillä on kolme ja jokaisen kohdalla hoito on aina ollut hyvää, asiantuntevaa ja arvostavaa niin terveystarkastusten, sairauksien kuin leikkausten kohdilla. Myös meitä ihmisiä on kohdeltu hyvin ja aina on uskaltanut kysyä kaikkea mieltä painavaa huolen päällä ollessa. "

Pia Sormunen ja Riitu, Pipsa ja Nuppu koirat