100% SUOMALAINEN ELÄINLÄÄKÄRIASEMA JA VERKKOKAUPPA | HOITOKOKEMUS YLI 8000 LEMMIKISTÄ VUODESSA | YLI 10000 TUOTETTA SINUN JA LEMMIKKISI HYVINVOINTIIN | YLI 8000 TUOTEARVOSTELUA | ASIAKASPALVELU JA LIVECHAT MA-PE KLO 8-20 | UUSILLE ASIAKKAILLE ENSIMMÄISESTÄ TILAUKSESTA -15% ALE | ILMAINEN PALAUTUS JA VAIHTO | EI MINIMITILAUSRAJAA
ELÄINLÄÄKÄRIASEMA JA VERKKOKAUPPA | UUDELLE ASIAKKAALLE ENSITILAUKSESTA -15% ALE | ILMAINEN PALAUTUS JA VAIHTO | PUHELIN 044 700 7077
Hot spot ja sen hoito

Hot spot ja sen hoito

Hot spot on etenkin kesäisin esiintyvä pinnallinen ja märkivä ihotulehdus, joka vaivaa koiria. Hot spotille on tyypillistä äkillinen ilmaantuminen sekä tulehduksen erittäin nopea leviäminen. Hot spot esiintyy yleensä pitkä- ja paksuturkkisilla koirilla jotka uivat säännöllisesti. Kosteaksi jäävän turkin sisällä ihon pintaan kehittyy märkivä tulehdus. Myös allergiat altistavat oireilulle, koska ihon oma puolustusmekanismi on allergikoilla puutteellinen.

Tulehdusalueen iho on punoittava, kuumoittava, märkäinen sekä kutiseva ja kipeä. Tulehdus voi levitä jo muutamassa tunnissa laajalle ihoalueelle mikäli koira pääsee hankaamaan ja nuolemaan aluetta.

Mikäli ihotulehdus huomataan heti alkuvaiheessa, voi pelkkä kotihoito riittää tulehduksen parantamiseksi. Tulehtuneelta ihoalueelta tulee ajaa tai saksia karvat pois terveelle iholle asti. Karvojen ajaminen helpottaa tulehdusalueen puhdistamista sekä pitää alueen paremmin kuivana. Jos karvojen ajaminen ei onnistu kotona esimerkiksi tulehduksen aiheuttaman kivun takia, kannattaa koiran kanssa tulla vastaanotollemme.

Suosittelemamme tuotteet

 

​Tulehtunut ihoalue tulee puhdistaa 2 - 4 kertaa päivässä kirvelemättömällä antiseptisellä puhdistusaineella, jonka jälkeen alue kuivataan huolellisesti. Koira ei saa päästä nuolemaan tai raapimaan tulehtunutta ihoaluetta. Tarvittaessa tämä estetään esimerkiksi käyttämällä koiralla kauluria.

Koiran kanssa kannattaa tulla vastaanotollemme mikäli tulehdus ei parane kotihoidolla, tulehdusalue leviää tai tulehdusalue on todella kipeä.

Tulehduksen hoitaminen voi vaatia lääkekuurin kotihoidon tueksi.

Omista koiristani kultaisellanoutajalla on ollut hot spot. Käytän itse koiran tulehtuneen ihoalueen hoitamiseen vetericyn-haavasuihketta tai betadine-liuosta.

-Taru

Edellinen artikkeli Maissintähkä aiheutti tukoksen - Akuutit hoitotilanteet klinikan arjessa
Seuraava artikkeli Kyyn purema tulee aina hoitaa eläinlääkärissä

Kommentti

Annika - huhtikuu 10, 2020

Toivon todella, että eläinlääkäreiltä löytyisi kiinnostusta antibioottiresistenssistä johtuen muihin vaihtoehtoihin. Kunpa joku ELL tekisi tutkimuksen antibiootittomasta vaihtoehdosta. Tämä voisi toimia niin koirilla, mutta ennnen kaikkea sikaloissa yms. antibioottirsesistenssin kannalta vaikutuksellisessa ympäristössä. Kts tämä :https://keskustelu.suomi24.fi/t/9085464/hotspotin-hoito#comment-101797749

Jätä kommentti

Kommentit hyväksytään ennen julkaisua

*Pakollinen kenttä