Probioottien hyödyt lemmikkisi ruokavaliossa

Mitä ovat probiootit?

Eläinlääketieteelliset probiootit ovat eläviä hyödyllisiä bakteereja, jotka auttavat tukemaan suoliston terveyttä ja ovat hyödyksi koirien ja kissojen immuunijärjestelmän toiminnalle.

Probioottien hyödyt

Probioottien hyödyt ihmisille ovat yleisesti tunnettuja. Jogurtissa olevat elävät bakteerit auttavat tasapainottamaan hyvien ja haitallisten bakteerien määrää suolistossa, ja näin parantavat vastustuskykyä. Elävät bakteerit auttavat myös kasvattamaan hyödyllisten bakteerien määrää suolistossa, esimerkiksi antibioottikuurin jälkeen. Hyvä uutinen on se, että probiootit tarjoavat myös lemmikeille samoja terveyshyötyjä.

Sisällyttämällä probiootit elmmikin päivittäiseen ruokavalioon, omistajat voivat autta vahvistamaan lemmikkiensä luonnollista vastustuskykyä, edistää ruoansulatuksen terveyttä ja antaa lisätukea stressaavissa tilanteissa tai sairastaessa. 

Kuinka probiootit voivat auttaa lemmikkiäsi?

Aivan kuten ihmiset, myös lemmikit saavat terveyshyötyjä, kun suoliston hyvät ja haitalliset bakteerit ovat tasapainossa.

Probiootit tehostavat lemmikin ruoansulatusta estämällä haitallisten bakteerien, kuten Clostridium perfringens -bakteerin lisääntymistä ja edestauttamalla hyvien bakteerien, kuten lacotbacilli -bakteerin kasvua. Tästä seuraa kiinteämpää ulostetta ja vähemmän ilmavaivoja. Probiootit myös auttavat estämään lemmikin vatsavaivoja ja mikroflooran epätasapainosta johtuvaa ripulia.

Yli 70% kehon immuunisoluista ja 90% vasta-aineita tuottavista soluista sijaitsee suolistossa. Epätasapaino suoliston mikrofloorassa voi häiritä immuunijärjestelmää, kasvattaen lemmikin riskiä tulehduksiin. Tietyt probiootit voivat auttaa vahvistamaan vastustuskykyä.

Tutustu FortiFlora-tuotteisiin tästä.