KISSAN SISÄSIISTEYSONGELMA JA SEN HOITO

Vahinkotahrat siivotaan hyvin ja käsitellään hajunpoistoaineella. Jos kissalla on tapana tehdä vahingot tiettyihin paikkoihin, siirretään paikalle joko kissan vessa tai esimerkiksi jokin huonekalu, joka estää tuhrimisen. Kissavessoja kannattaa jonkin aikaa olla useampia, jos mahdollista. Vessat kannattaa siivota päivittäin, jotta niissä käyminen on miellyttävää. Yleensä kissat eivät pidä siitä, että vessa on ruokintapaikan lähellä.

Koska ongelmana saattaa olla myös yksinjääminen, kannattaa kehittää kissalle tekemistä yksinoloajaksi: radio, televisio, lattialle mielenkiintoisia paperikasseja tms. uutta tutkittavaksi. Jotkut kissat pitävät jopa pienistä koirien puruluista!

Kissaa luontaisesti rauhoittavia valmisteita voi käyttää, esimerkiksi Feliway-haihdutin, Serene-UM tai Zylkene tabletit voivat auttaa sisäsiisteysongelmassa. Feliway-haihdutin haihduttaa kissojen luonnollisia naamaferomoneja jatkuvasti huoneilmaan. Tämä luo turvallisuutta ja tuttuuden tunnetta kissallesi. Kaikkia edellä mainittuja tuotteita saa Eläintohtori Kivuttomalta.

Suosittelen sterilisaatiota, koska kiimakäyttäytyminen ei ainakaan edistä ongelmaa ja saattaa olla myös sen aiheuttamaa.

Kissan käyttäytymiseen liittyvää kirjallisuutta löydät myös myymälästämme:

- Päivi Ylikorpi: Kissanhoidon käsikirja