100% SUOMALAINEN ELÄINLÄÄKÄRIASEMA JA VERKKOKAUPPA | SUOMEN SUURIN ERIKOISRUOKAVALIKOIMA | ENSITILAAJILLE -15% ALE KAIKISTA TUOTTEISTA - KLIKKAA TÄSTÄ!
ENSITILAAJILLE -15% ALE KAIKISTA TUOTTEISTA - KLIKKAA TÄSTÄ

Valmistaudu leikkaukseen

Lemmikin valmistelu leikkaukseen tai vaativaan toimenpiteeseen

Useimmille lemmikeille on jossain vaiheessa elämää tehtävä jokin toimenpide, joka edellyttää nukutusta tai rauhoittavaa lääkitystä.

Pieni huoli lemmikistä ennen leikkausta on täysin luonnollista. Useimmiten eläin nukutetaan, koska silloin toimenpide aiheutaa sille vähiten epämukavuutta ja mahdollisimman vähän stressiä. Nukutettu eläin on toimenpiteen aikana tajuton eikä tiedosta tapahtuvaa, tai tunne kipua.

Ennen lemmikin toimenpidettä

Eläinlääkäri tutkii lemmikkisi tarkoin ennen leikkausta. Lemmikistä voidaan ottaa myös veri- ja/tai virtsanäyte, jotta sen terveydentilasta saadaan tarkempaa tietoa. Näitä niin kutsuttaja pre-anestesiatoimenpiteitä tehdään usein riskiryhmään kuuluville potilaille kuten iäkkäille tai jotain perussairautta sairastaville.

Lemmikin valmistelu kotona

Ruoka ja juoma: suosittelemme vähintään 8 tunnin ruokapaastoa ennen nukusta vaativaa toimenpidettä. Vettä voi olla tarjolla. Paastolla pyritään välttämään pahoinvointiin ja oksenteluun liittyviä riskejä. Noudata tarkoin eläinlääkärin antamia paasto- ja valmistautumisohjeita.

Shampoopesu: Lemmikin on oltava leikkausta varten mahdollisimman puhdas, joten koira (ja joissakin tapauksissa myös kissa) on pestävä desinfioivalla shampoolla leikkausta edeltävänä iltana.

Pidä lemmikki sisätiloissa: kissa on pidettävä sisätiloissa leikkausta edeltävästä illasta alkaen, jotta ruokapaasto onnistuu ja kissan saa varmasti kiinni, kun aamulla on aika lähteä eläinlääkärin vastaanotolle. Näin kissa ei pääse piiloutumaan tai juoksemaan omille teilleen.

Ulkoilutus ja kissan hiekkalaatikko: Yritä leikkauspäivän aamuna ennen vastaanotolle lähtöä houkutella lemmikkiä tekemään tarpeensa: tarjoa kissalle puhdas hiekkalaatikko tai käytä koiraa lyhyesti ulkona.

Vältä stressiä: Tunteesi tarttuvat lemmikkiin, joten voit auttaa sitä käyttäytymällä mahdollisimman rauhallisesti ja normaalisti. Kun saavut vastaanotolle, voit harkintasi mukaan jättää lemmikin ulos, tai autoon ilmoittautumisen ajaksi, jos se ei tunne oloaan turvalliseksi muiden eläinten seurassa odotustilassa.

Ilmoittautuminen ja esitietolomake

Jotta lemmikkisi tuntisi olonsa turvalliseksi, pyydämme yleensä omistajaa pysymään sen luona ensimmäiseen pistokseen ja nukahtamiseen asti.

Mahdollisimman turvallisen nukuttamisen varmistamiseksi pyydämme asiakkaitamme täyttämään anestesialomakkeen. Voit täyttää ja lähettää esitietolomakkeen anestesiaa varten kätevästi jo netissä.

Anestesialomake löytyy täältä.

Voit täyttää anestesialomakkeen myös käsin ilmottautumisen yhteydessä klinikalla.

Ennen poistumista klinikalta varmista, että olet antanut yhteystietosi, jotta Sinut tavoitetaan tarvittaessa hoidon aikana. Henkilökunnan kassa sovitaan aika, milloin voit tulla hakemaan lemmikkisi.

Huomioithan, että lemmikkisi voi olla noudettaessa unelias, joten voit tarvita mukaasi apuvoimia nostamaan sen autoon. Meillä on erilaisia apukantovälineitä eli niistä Sinun ei tarvitse huolehtia.