Verikokeet auttavat huomaamaan piileviä sairauksia

Varaa tästä aika kätevästi verinäytteen ottamista varten.

Eläinlääkäri ei pysty eläintä tutkiessaan näkemään, kuulemaan eikä tuntemaan, miten sisäelimet toimivat, mutta verikokeilla sitä voidaan selvittää.

MAKSA - Biokemialliset kokeet voivat viitata seuraaviin sairauksiin tai tiloihin:

-Maksasairaus, kuivuminen, Cushingin oireyhtymä (koirilla), sappitiehyieiden tukos (kissoilla), pitkään jatkuneen lääkityksen aiheuttaman poikkeavuudet

SYDÄN JA KEUHKOT

-Immunomäärityksillä saadaan selville sydänmadon aiheuttama tulehdus, joka voi sairastuttaa sekä sydämen että keuhkot.

KILPIRAUHANEN

-T4-testi paljastaa kilpirauhassairauden.

HAMPAAT

-Hampaiden tutkimisella saadaan selville poikkeamia hampaissa ja suun pehmytkudoksessa. Suun sairaudet voivat olla merkki jostain toisesta terveysongelmasta.

MUNUAISET -Veri ja virtsakokeissa voi selvitä:

- Varhaisvaiheessa oleva munuaissairaus, munuaisvaurio, infektio, munuaiskivet, syöpä, pitkään jatkuneen lääkityksen aiheuttaman poikkeavuudet.

HAIMA JA SUOLISTO - Biokemialliset kokeet voivat paljastaa seuraavia asioita:

-Pankreatiitti (haimatulehdus), diabetes mellitus, pitkään jatkuneen lääkityksen aiheuttamat poikkeavuudet.

VERI - Kokoverenkuvaa (CBC) käytetään seuraavien tilojen selvittämiseen:

-Anemia (punasolujen vähäinen määrä), tulehdus, infektio, stressi, leukemia, verenvuototaipumus, puolustuskyvyn heikkous, nestetasapaino.

Verikokeet auttavat eläinlääkäriä valitsemaan juuri Sinun lemmikillesi sopivimman nukutusmenetelmän

Sen lisäksi, että saamme tarkat tiedot lemmikkisi hoitohistoriasta, teemme sille terveystarkastuksen. Koska sisäelimiä ja verisoluja ei voida arvoida muilla menetelmillä, suosittelemme verikokeiden ottamista oasana lemmikillesi tehtävää terveystarkastusta. Lemmikin isän ja tilanteen mukaan verikokeilla selvitetään seuraavien veriarvojen yhdistelmiä:

 • Kokoverenkuva
 • Veren kemialliset testit: Alkalinen fosfataasi (ALKP), Alaniiniaminotransferaasi (ALT), Albumiini (ALB), Amylaasi (AMYL), Kokonaisproteiiini (TP), Kreatiini (CREA), Verren glukoosi (GLU), Lipaasi (LIPA), Veren virtsatyyppi (BUN), Kokonaisbilirubiini (TBIL), Fosfori (PHOS), Kalsium (Ca2+)
 • Elektrolyytit: Natrium, kalium ja kloori
 • Virtsa-analyysi
 • Endokrinologia: Tyroksiini T4

 • KOLME TAVALLISINTA SYYTÄ TESTATA LEMMIKKI ENNEN NUKUTUSTA

  1. Se auttaa valitsemaan juurin sinun lemmikillesi turvallisimman nukutusmenetelmän

  Kun ennen rauhoitusta tehtävien testien tulokset ovat normaalit, voimm edetä luottavaisin mielin. Muussa tapauksessa voimme muuttaa suunniteltua nukutustapaa tai ryhtyä muihin varotoimenpiteisiin lemmikin terveyden turvaamiseksi.

  2. Se auttaa löytämään piileviä sairauksia

  Terveennäköiselläkin lemmikillä voi olla piileviä sairauksia tai vaivoja. Testaaminen auttaa löytämään sairauden jo ennen kuin siitä on nähtävissä mitään ulkoisia merkkejä. Sairauden varhainen havaitseminen nopeuttaa siihen puuttumista ja parantaa hoitotuloksia.

  3. Suojaa lemmikkisi terveyttä tulevaisuudessa

  Testitiedot liitetään lemmikkisi potilaskertomukseen, jolloin niistä on hyötyä myös tulevien hoitojen kannalta. Terveen lemmikin veriarvojen tunteminen auttaa tunnistamaan veriarvojen poikkeavuudet myöhemmin.