ELÄINLÄÄKÄRIASEMA JA VERKKOKAUPPA | SUOMEN SUURIN ERIKOISRUOKAVALIKOIMA | ENSITILAAJILLE -15% ALE KAIKISTA TUOTTEISTA - KLIKKAA TÄSTÄ!
ENSITILAAJILLE -15% ALE KAIKISTA TUOTTEISTA - KLIKKAA TÄSTÄ
Kissan kanssa matkustaminen

Kissan kanssa matkustaminen

Kissa ja matkustaminen

Kissan kanssa lomalle lähtö ja matkustaminen voi olla haastavaa, mutta kissan kanssa on mahdollista lomailla sekä kotimaassa että ulkomailla.

Kissan kanssa matkustamista kannattaa suunnitella etukäteen, jotta matkanteko olisi kissalle, sekä omistajalle, mahdollisimman mukavaa ja stressitöntä.

Kissan kuljettaminen kuljetuskopassa on turvallisinta myös kanssamatkustajille.

Kissan kuljettaminen paikasta toiseen onnistuu helpoiten kissan omassa kuljetuskopassa. Kuljetuskopan valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota kopan kokoon sekä valmistusmateriaaliin. Pehmeä, kankainen koppa on helppo ja mukava käyttää, mutta epäkäytännöllinen, jos kissalla on esimerkiksi matkapahoinvointia. Huomioithan myös että kankaisessa kopassa on usein vähemmän ilmanvaihtoaukkoja kuin kovemmassa kopassa.

Mikäli aiot lentää kissan kanssa, tulee kuljetuskopan vastata lentoyhtiön vaatimuksia.

Koppa kannattaa hankkia hyvissä ajoin ja antaa kissan tutustua siihen rauhassa. Matkustaminen on kissalle stressittömämpää kun kuljetuskoppa on kissalle entuudestaan tuttu. Kun kissa on tehnyt tuttavuutta kopan kanssa voi kissaa alkaa hiljalleen totuttamaan kopan kanssa matkustamiseen. Lyhyet ajelut autolla, linja-autolla, ratikalla, metrolla tai paikallisjunassa totuttavat kissaa tuleviin pidempiin matkoihin.

Kulkuvälineissä tulee kiinnittää huomiota kissan stressittömän ympäristön lisäksi matkustajien turvallisuuteen. Kissa tulee pitää aina kuljetuksen aikana kopassa ja mikäli vain mahdollista, koppa tulisi kiinnittää esimerkiksi autossa turvavöillä tai erillisellä liinalla.

Huomioithan, että kissan koppaa ei saa laittaa suljettuun tavaratilaan.

Kissan matkapahoinvoinnin ja stressin ennaltaehkäisy

Yleisimpiä matkapahoinvoinnin ja sressin oireita kissalla

 • naukuminen
 • huulien lipominen
 • kuolaaminen
 • oksentelu
 • läähättäminen
 • tarpeiden teko

 • Tyhjällä mahalla matkustaminen voi ennaltaehkäistä kissan pahoinvointia ja oksentamista, joten kissalle ei kannata tarjota ruokaa juuri ennen matkalle lähtöä. Olethan yhteydessä eläinlääkäriin mikäli tiedät kissasi olevan hyvin pahoinvoiva matkan aikana.

  Erilaiset feromonisuihkeet voivat edesauttaa matkustamiseen liittyvän stressin lievittämisessä. Huomioithan, että feromonisuihkeiden käyttö voi olla hyvä aloittaa jo muutamaa päivää ennen matkaan lähtöä.

  Suosittelemamme tuotteet

  Kissan kanssa ulkomaille

  Ulkomaille matkustettaessa omistajan tulee hyvissä ajoin selvittää kissan vientiin ja tuontiin liittyvät erityiset määräykset sekä ehdot kohdemaan ja kauttakulkumaiden mukaan. Kissan ulkomaille vienti vaatii kissalle vähintään lemmikkieläinpassin, mikrosirun ja rabiesrokotteen.

  Mikäli kissasi rabiesrokote on vanhentunut, on kissalla uuden rokotteen jälkeen 21 vuorokauden varoaika ennen kuin kissan kanssa voi matkustaa ulkomaille. Eläinlääkärin kanssa on hyvä keskustella ennen matkalle lähtöä mitä ennaltaehkäisevää lääkitystä kissa voi tarvita ulkomailla loisten osalta.

  Huomioithan, että Suomessa eläinten terveyttä koskevia viennin virallisia terveystodistuksia voivat myöntää ainoastaan virkaeläinlääkärit (kunnan- tai kaupungineläinlääkärit) omilla toimialueillaan.

  Mikäli tiedät, että kissasi ei nauti matkustamisesta tai matka-aika on kovin lyhyt, on hyvä miettiä, olisiko kissan paras jäädä kotiin jonkun tutun ihmisen hoidettavaksi tai hoitolaan omistajan matkan ajaksi.

  Edellinen artikkeli Nivelten hyvinvointi
  Seuraava artikkeli Koiran kanssa matkustaminen

  Jätä kommentti

  Kommentit hyväksytään ennen julkaisua

  *Pakollinen kenttä