100% SUOMALAINEN ELÄINLÄÄKÄRIASEMA JA VERKKOKAUPPA | SUOMEN SUURIN ERIKOISRUOKAVALIKOIMA | ENSITILAAJILLE -15% ALE KAIKISTA TUOTTEISTA - KLIKKAA TÄSTÄ!
ENSITILAAJILLE -15% ALE KAIKISTA TUOTTEISTA - KLIKKAA TÄSTÄ
Koiran ja kissan ylipaino

Koiran ja kissan ylipaino

Koiran ja kissan painonhallinta

Ylipainoisuus on yleisin lemmikkien ravintoperäinen sairaus. Tavallisin syy liikalihavuuteen on ravinnon saannin ja energian kulutuksen epäsuhde. Etenkin sisäkissoilla, kaneilla ja jyrsijöillä yksi tärkeä tekijä ylipainon kertymiseen on liian vähäinen liikunta sekä ravinnon vapaa saatavuus. Liian energiapitoisen ravinnon lisäksi myös muut syyt, kuten hormonaaliset häiriöt ja liikuntaelinten sairaudet voivat olla ylipainon taustalla. Taipumus ylipainoisuuteen lisääntyy iän myötä, mutta myös lemmikin sukupuoli, rotu, perintötekijät ja se, onko lemmikki steriloitu tai kastroitu, vaikuttavat painon kertymiseen.

Ylipaino laskee lemmikin elämänlaatua ja lyhentää elinikää. Ylipaino rasittaa etenkin tuki- ja liikuntaelimistöä sekä hengitys- ja verenkiertoelimistöä. Näiden lisäksi anaalirauhasvaivat ovat tyypillisiä ylipainoisilla lemmikeillä. Ylipaino lisää myös anestesiariskiä ja aiehuttaa useammin synnytysvaikeuksia.

Lemmikkien ruokintaan kannattaa kiinnittää erityistä huomiota, sillä lemmikkien ylipainon ehkäisy on helpompaa kuin painon pudottaminen. Lemmikki tulisi aina tutkia huolellisesti eläinlääkärissä ennen mahdollista painon pudottamisen aloittamista, jotta sairauksista johtuvat syyt painon kertymiseen saadaan huomioitua.

Lemmikkien painonpudotus ei tapahdu hetkessä ja vaatii omistajalta sekä koko perheeltä sitoutumista asiaan. Painonpudottaminen on ehdottomasti kannattavaa ja erityisesti palkitsevaa, sillä lopputuloksena on terveempi, pirteämpi ja iloisempi lemmikki!

Mikäli Sinulla on kysyttävää liittyen lemmikkisi nykyiseen painoon tai ruokavalioon, painon pudotuksen aloittamiseen tai pudotetun painon hallintaan niin älä epäröi olla yhteydessä klinikallamme!

Edellinen artikkeli Koiran pennun rokotukset
Seuraava artikkeli Joulu ja lemmikin hyvinvointi - Hyvä muistaa nämä asiat

Jätä kommentti

Kommentit hyväksytään ennen julkaisua

*Pakollinen kenttä