ELÄINLÄÄKÄRIASEMA JA VERKKOKAUPPA | SUOMEN SUURIN ERIKOISRUOKAVALIKOIMA | ENSITILAAJILLE -15% ALE KAIKISTA TUOTTEISTA - KLIKKAA TÄSTÄ!
ENSITILAAJILLE -15% ALE KAIKISTA TUOTTEISTA - KLIKKAA TÄSTÄ
Koiran pennun rokotukset

Koiran pennun rokotukset

Rokotuksilla pyrimme parantamaan eläimen vastustuskykyä tiettyjä infektioita vastaan ja siten pyrimme ennaltaehkäisemään ja lievittämään tiettyjä infektiotauteja. Riittävän suojan aikaansaamiseksi tarvitaan yleensä vähintään kaksi perusrokotusta. Koiranpennut saavat ensimmäisen rokotuksensa yleensä noin 12 viikon ikäisinä, mutta nykyisin rokotusohjelman voi aloittaa jo 8 viikon ikäiselle pennulle. Tehosterokotteen pentu saa noin 4 viikkoa ensimmäisen rokotuksen jälkeen. Rabies-rokotteen pentu voi saada aikaisintaan 16-viikon ikäisenä.

Ensimmäiselle rokotuskäynnille saapuessa on hyvä varata hetki aikaa ilmoittautumiselle. Hoitaja kyselee aluksi tietoja koiranpennusta ja tekee samalla koiralle oman "kortin" potilastietojärjestelmäämme. Omistajalle täytetään myös oma paperinen rokotuskortti , johon eläinlääkäri tekee merkinnät koiran saamista rokotteista. Rokotuskortti on todiste siitä, että koiran rokotukset ovat ajantasalla. Kortti on hyvä säilyttää, sillä esim. koiratapahtumiin osallistuminen tai koirahoitolaan vieminen edellyttävät ajantasalla olevia rokotuksia. Korttiin on myös merkittynä seuraava rokotusajankohta. Mikäli rokotuskortti häviää, löytyvät meillä annettujen rokotteiden tiedot potilastietojärjestelmästämme. Pyrimme lähettämään asiakkaillemme säännöllisesti "rokotuskutsuja" tekstiviestein, jotka muistuttavat omistajaa, että koiran rokotukset tulisi tehostaa lähiaikoina.

Ennen varsinaista rokottamista eläinlääkäri kyselee omistajalta koiran kuulumisia ja tekee samalla pennulle perustarkastuksen. Perustarkastusta tehdessään eläinlääkäri käy päällisin puolin koiran läpi, tarkistaa purennan, kuuntelee sydämen sekä hengitysäänet jne. Tämän jälkeen pentu pääsee herkuttelemaan makupaloilla, samalla kun eläinlääkäri antaa koiralle rokotuksen. Mikäli pentua haluaa totuttaa jo kotona tulevaa eläinlääkärikäyntiä varten, voi kotona säännöllisesti käydä läpi pennun korvat, katsoa silmiä, katsoa suuhun, tutkia turkkia, koskettaa tassuja ja totuttaa pentua pöydälle nostamiseen.

Ennen kotiinlähtöä omistaja saa hoitajalta mukaansa kirjallisen käyntikertomuksen, toimintaohjeet rokotusreaktioiden varalta sekä ohjeet seuraavan rokotuskäynnin varaamiseksi.

Haluamme tehdä pennun ensimmäisestä eläinlääkärikäynnistä mahdollisimman miellyttävän ja rauhallisen. Uskomme positiiviseen vahvistamiseen: pennun palkitseminen, kehuminen ja rapsutukset kuuluvat Kivuttomaan rokotuskäyntiin :)

Kuvassa poseeraava Tessu sai klinikallamme ensimmäisen rokotuksensa parvorirusta, penikkatautia, tarttuvaa maksatulehdusta ja kennelyskää vastaan.

Edellinen artikkeli Punkkien ja punkkivälitteisten tautien ennaltaehkäisy
Seuraava artikkeli Koiran ja kissan ylipaino

Jätä kommentti

Kommentit hyväksytään ennen julkaisua

*Pakollinen kenttä