ELÄINLÄÄKÄRIASEMA JA VERKKOKAUPPA | SUOMEN SUURIN ERIKOISRUOKAVALIKOIMA | ENSITILAAJILLE -15% ALE KAIKISTA TUOTTEISTA - KLIKKAA TÄSTÄ!
ENSITILAAJILLE -15% ALE KAIKISTA TUOTTEISTA - KLIKKAA TÄSTÄ
Potilaskertomus - Urhea Ritu

Potilaskertomus - Urhea Ritu

Uskomaton potilastarina - emme suosittele herkille ihmisille

Viime lokakuussa klinikallamme soi puhelin - Ritu-koiran kimppuun oli metsässä käynyt susi.

Ritun saavuttua klinikalle eläinlääkärimme Päivi Turunen teki koiralle yleistutkimuksen ja Ritulle aloitettiin shokkihoito sekä kipulääkitys. 
Puremavammojen kivuliaisuuden vuoksi Ritu rauhoitettiin, jotta vammoja päästiin tutkimaan tarkemmin. Kaulalla todettiin vakavia puremajälkiä. Ritun henkitorvi oli mennyt puremasta poikki ja koiralla oli pahoja haavoja.

Ritun kuntoutuminen vaatisi henkitorven kirurgisen korjaamisen sekä useamman viikon ajan tarkkaa seurantaa ja aktiivista kotihoitoa omistajalta. Päätös leikkaukseen ryhtymisestä tehtiin yhdessä vastaanottaneen eläinlääkärin, leikkaavan eläinlääkärin ja omistajan kanssa. Kokenut kirurgimme Emilia Vanhala korjasi katkenneen henkitorven kaksi tuntia kestäneessä erittäin vaativassa leikkauksessa. Ritun ennuste paranemiselle oli kuitenkin ison operaation jälkeen vielä varauksellinen - tulevat päivät olivat ratkaisevia koiran toipumisen kannalta.

Seuraavana aamuna henkilökunta sai iloisia uutisia omistajilta, kun kyselimme koiran vointia. Ritu oli omistajan mukaan yllättävän pirteä ja jaksoi jopa hieman seurustella omistajien kanssa. Ritun vointia ja haavojen paranemista kontrolloitiin klinikallamme vielä kahdesti, mutta muuten Ritun toipuminen jatkui kotona omistajan hyvässä hoidossa.

Kahden viikon kuluttua leikkauksesta Ritu saapui pirteänä klinikalle tikkien poistoa varten. Koiran sekä haavojen paraneminen oli edennyt toivotulla tavalla eikä leikkaukseen liittyville kontrolleille ollut tikkien poiston jälkeen enää tarvetta.

Ohessa kuva urheasta potilaasta sekä röntgenkuva suden aiheuttamasta vammasta.

Edellinen artikkeli Sydänultraäänitutkimukset Kivuttomalla
Seuraava artikkeli Koiran eroahdistus

Kommentti

Tarja - toukokuu 31, 2020

Hei
Ihana tarina, vaikka olikin traaginen alku, mutta lämmin lopputulos, se että Ritu selvisi niin hienosti vammoistaan, eläinlääkärien ammattitaidon ja kotihoivan myötä.

Mika - toukokuu 31, 2020

Todella hienoa kuulla tällaisista selviytymis tarinoista…T. Kahden koiran kanssa metsässä liikkuva pariskunta

Jätä kommentti

Kommentit hyväksytään ennen julkaisua

*Pakollinen kenttä