ELÄINLÄÄKÄRIASEMA JA VERKKOKAUPPA | SUOMEN SUURIN ERIKOISRUOKAVALIKOIMA | ENSITILAAJILLE -15% ALE KAIKISTA TUOTTEISTA - KLIKKAA TÄSTÄ!
ENSITILAAJILLE -15% ALE KAIKISTA TUOTTEISTA - KLIKKAA TÄSTÄ

Eläinvakuutukset

Eläintohtori Kivuton suosittelee eläinvakuutuksen ottamista eläinlääkärihoitojen varalle.

Meillä toimii suorakorvauspalvelut seuraavien vakuutusyhtiöiden kanssa: LähiTpaiola, IF, OP-Pohjola, Pohjantähti ja Agria.


LähiTapiola:
 Arkisin klo 9.00 - 17.00 välillä LähiTapiolan eläinvakuutusasiakkaan tarvitsee maksaa eläinlääkärikäynnistä vain omavastuu-osuus. Käytännössä palvelu etenee niin, että asiakas käy eläinlääkärin vastaanotolla ja ennen laskun maksua Eläintohtori Kivuton lähettää sähköisesti kaikki tarvittavat tiedot LähiTapiolaan. Korvauspäätös tulee sähköisesti yleensä muutamissa minuuteissa, jonka jälkeen asiakkaan tarvitsee maksaa vain omavastuu-osuus.

Huom! Korvauspäätöksen lähettäminen edellyttää LähiTapiolan vakuutusnumeroa, joka asiakkaan on hyvä pitää mukana eläinlääkärikäynnille tullessa.


IF-vakuutusyhtiö: palvelee klo 8-24

Pitkät palveluajat takaavat sen, että voit käyttää suorakorvausta joustavasti eläinklinikoiden aukioloaikoina.

- Ota talteen eläinvakuutuksesi vakuutusnumero, jonka löydät Omilta sivuilta tai
  If Mobiilin kautta. Kymmenennumeroinen vakuutusnumero alkaa numeroilla 
  201 tai 205.
- Kerro vakuutusnumero, kun ilmoittaudut eläinklinikalla.
- Eläinlääkärikäynnin jälkeen, eläinklinikka hakee korvausta puolestasi. Saat päätöksen yleensä alle 10 minuutissa.
- Jos suorakorvaus menee onnistuneesti läpi, maksat klinikalla vain 
  eläinvakuutuksen omavastuuosuuden.
- Saat korvauspäätöksen Omille sivuille.

 

Agria: Palvelu toimii arkisin klo 9.00 - 16.30

Suorakorvauksen avulla vahinkoilmoitus ja vahingon korvaus hoidetaan suoraan eläinklinikalla. Sinun ei tarvitse odottaa korvausta vaan maksat suoraan vain omavastuun ja mahdollisen vakuutuksen ylittävän summan ja Agria maksaa vakuutuksen kattaman summan suoraan eläinklinikalle.

Miten suorakorvaus toimii?
Suorakorvaus tarkoittaa, että Agria maksaa korvattavan summan suoraan eläinklinikalle. Sinun ei siis tarvitse maksaa koko laskua ja sitten hakea korvausta Agrialta vaan maksat eläinklinikalle vain omavastuun ja sen summan, jota vakuutus ei kata. Sinun ei myöskään tarvitse tehdä korvaushakemusta vaan eläinklinikka lähettää Agrialle korvaushakemuksen.

Toimi näin
Ilmoita eläinklinikalla, että haluat suorakorvauksen ja anna koko vakuutusnumerosi (muodossa 80xxxxx-x-x).

Hoidon jälkeen eläinklinikka ottaa yhteyttä Agriaan ja me laskemme kuinka paljon vakuutus korvaa ja kuinka paljon jää asiakkaan maksettavaksi, muun muassa omavastuu. Agria maksaa korvattavan summan suoraan eläinklinikalle.

Milloin emme voi tarjota suorakorvausta
Agrialla on aina oikeus päättää sovelletaanko yksittäisessä asiassa suorakorvausta. Agrialla ja eläinklinikalla on oikeus olla tarjoamatta tai suorittamatta suorakorvausta seuraavista syistä:

Kellonaika - suorakorvauspalvelu on avoinna arkisin klo 09-16:30
Maksamaton vakuutus
Ehtojen vaatima pentutarkastus, eläinlääkärintarkastus tai vakuutushistoria puuttuu
Korvauspäätös vaatii lisäselvitystä (esimerkiksi sairauden/vamman alkamisajankohta, hoitohistoria)
Järjestelmätekniset syyt
Käynneistä, joissa on suoritettu erikoiskuvantamista (CT- ja MR-kuvaukset) emme voi useimmissa tapauksissa antaa korvauspäätöstä suorakorvauksena. Tällöin korvauskäsittely erikoiskuvantamisesta tehdään jälkikäteen.

Jos suorakorvausta ei voida suorittaa, voimme kuitenkin tehdä vahingonkorvauksen suorakorvaushakemuksessa lähetettyjen tietojen perusteella. Olemme tässä tapauksessa aina yhteydessä asiakkaaseen.

Suorakorvauspalvelun ollessa suljettu, voi eläinlääkäriasema lähettää käynnin tiedot Agrialle suoraan. Asiakkaan ei siis tarvitse tehdä vahinkoilmoitusta erikseen vaan saamme käynnin tiedot klinikalta ja suoritamme vahingonkäsittelyn normaalisti aukiolojemme puitteissa. Asiakas maksaa käynnin normaalisti ja mahdollinen korvaus toimitetaan asiakkaan ilmoittamalle tilille.

OP-Pohjola: suorakorvauspalvelu arkisin aikavälillä 8.00 - 17.00

Klinikalla asioidessasi tarvitset mukaan sopimustunnuksesi, jonka löydät esimerkiksi vakuutuskirjastasi. Vakuutuskirjaa pääset tarkastelemaan mm. OP:n verkkopalvelussa ‍tai OP-mobiilissa.

Pohjantähti:

Pohjantähden suorakorvauspalvelu on avoinna arkisin klo 9-16.

Muista kertoa eläinlääkäriasemalla käyntisi yhteydessä, että lemmikkisi on vakuutettuna Pohjantähdessä. Ilmoita myös vakuutuksen vakuutusnumero. Eläinlääkäriasemalta toimitetaan käynnin tositteet suoraan korvauskäsittelyymme. Ilmoitamme eläinlääkäriasemalle vielä käyntisi aikana, minkä osuuden hoitokuluista vakuutus korvaa.

Käynnin kuluista maksat vain sen osuuden, mitä ei vakuutuksesta korvata, esimerkiksi omavastuun.

Suorakorvauspalvelua käytettäessä ei hoitokuluista tarvitse erikseen hakea korvausta tai täyttää erillistä vahinkoilmoitusta. Suorakorvauspalvelu on käytössä vain koirilla ja kissoilla.